About This Project

Eckhart Project

The Eckhart family wanted a private outdoor oasis, complete with a large diving pool, spa, tanning shelf, kitchen, and fire pit area. The challenge with this project was the size and shape of the property we had to work with, which was a small, narrow space between the home and neighborhood walking path. We also wanted to be able to retain as much open yard as possible. We ending up designing a layout that worked with the space while accommodating each feature. Blue Haven gave the Eckharts a custom outdoor space that was able to be private thanks to raised pool walls, landscaping, and strategic elevation. The pool was finished with cascading waterfalls, stone was matched throughout the space, and a sunken fire pit was built. We also created a unique outdoor kitchen area close to the home for easy access from the grilling space to the inside kitchen, and we excavated the pool soil we used to flatten the remainder of the yard to allow for family place space.